Informatie Coronavirus
20 juni 2020Gelder Thuiszorg nu ook SBB leerbedrijf
2 september 2020Leidend voorwerp van deze ontwikkeling is Anneke Zandman. Wekelijks had ze les op het Aventus in Apeldoorn. De 63 jarige Anneke hoopt halverwege augustus dit jaar haar opleiding tot helpende plus af te ronden.
Door de corona pandemie veranderden de lessen op Aventus naar online lessen. “Dit was jammer, bij Aventus hadden we de mogelijkheid om op poppen te kunnen oefenen en te leren in een groep wat meer interactie geeft. Helaas was dat via de online lessen minder mogelijk. Gelukkig heb ik veel praktijk ervaring opgedaan in de wijk.”
18 augustus staat met stift omcirkeld in haar agenda, dit is de dag dat Anneke examen mag doen. De theorie heeft ze al binnen en alle praktijk oefeningen en verpleegkundige handelingen zijn afgerond en afgetekend door haar collega. “Ik heb er onwijs veel zin in, zo zie je maar, als je wilt ben je nooit te oud om te leren” glundert Anneke.
Verleden
Anneke, ooit begonnen in de geestelijke gezondheidszorg, is na omzwervingen binnen de kinderopvang, psychiatrie, gehandicaptenzorg en een re-integratie via Post NL, via Gelder Thuiszorg weer terug in de zorg. In september 2019 is ze gestart bij Gelder Thuiszorg. Omdat Gelder Thuiszorg Verzorging en Verpleging nog in de opstartende fase zat is ze eerst begonnen als huishoudelijke hulp. Inmiddels werkt ze 6 uur als huishoudelijke hulp en 12 uur voor verzorging en verpleging.
Raakvlakken
Volgens Anneke zijn er veel raakvlakken tussen de geestelijke gezondheidszorg en verzorging en verpleging. De aandacht voor de situatie van de cliënt staat in beide vakgebieden altijd centraal, eveneens ben je een klankbord en luisterend oor voor cliënten. “Je merkt dat cliënten dit prettig vinden en erg kunnen waarderen. Als ik mezelf moet omschrijven? Ik ben echt een zorgmens, ik houd ervan om met mensen te werken. In de loop der jaren heb ik door mijn werkervaring veel mensen kennis opgebouwd en je wordt er heel sociaal van.”
de Praktijk
Gedurende de opleiding heeft Anneke veel meegelopen met collega Dorien. “Dit was erg leuk en leerzaam. Zo kon Dorien mij tips geven hoe ik het ergonomisch makkelijker voor mijzelf kon maken. Denk hierbij aan de simpele zaken als het bed op de juiste hoogte zetten, het gebruik van glijzeilen, ook bij het aanbrengen van steunkousen.”
Met een goede theoretische ondergrond voel je je altijd zekerder in je handelen. Daarom ben ik Gelder Thuiszorg dankbaar dat zij mij de kans geven om op mijn leeftijd deze cursus af te ronden.
Interesse?
Ben jij benieuwd wat Gelder Thuiszorg Verzorging en Verpleging of Huishoudelijke hulp jou kan bieden? Bekijk hier de openstaande vacatures.